2012. július 24., kedd

A légköri nyomás értékének csökkenése és az ebből fakadó vészhelyzet


Jelenleg a légköri nyomás értéke már nem egy atmoszféra, hanem 0,93 atm.
Az idei nyáron a kánikulára sem jellemző, szokatlan magas hőmérséklet a légköri nyomás értékét 0.7 atm – l csökkentette. A Mars fotonjai fokozott naptevékenységet indukáltak, a foton fúziók irdatlan magas számban mentek és mennek végbe a Napban. Eredményeként a Nap a Föld felé több hőmennyiséget bocsájtott, a nagyobb számú foton kisugárzások miatt.
A déli félteke nyara ugyanilyen heves foton kisugárzások mellett fog eltelni, a következménye pedig újabb 0.7 atmoszféranyomás csökkenés, ami egy év leforgása alatt 1.4 atm nyomás értékkel süllyeszti a légköri nyomás értékét. Jövőre 0.86 atmoszféranyomással indulunk, ami roppant veszélyes helyzetet teremt, mivel a vákuumtér is követi a nyomás esését, tehát mínusz 0,86 atm lesz a nyomás, - 0.6 atm- l pedig már elillan. Elég könnyen ki lehet számolni, hogy a létezés feltételeinek végleges elpusztítása mikor fog bekövetkezni.
A légköri nyomás sürgős visszaállítása és annak stabilizálása nem tűrhet halasztást. Ha még most sem veszik komolyan a sarki jégtakaró helyreállításának rövid határidőn belüli szükségességét, akkor ténylegesen bekövetkezik a legutolsó, az egész Földet megsemmisítő katasztrófa.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése